”New York Times”: Mossad este la originea lichidării omului de știință sirian dr. Aziz Asper

 

Mossad-ul israelian se află în spatele asasinării omului de știință sirian, Aziz Asber, a informat publicația ”New York Times” , citând un ofițer de informații din Orientul Mijlociu.
”New York Times” a citat un înalt ofițer de informații, care a prezentat detaliile operațiunii, spunând că “Mossad-ul a plasat o bombă care l-a ucis pe directorul departamentului de cercetare științifică, dr. Aziz Asper și pe șoferul său, vineri seară”.
Ziarul a adăugat că Mossad-ul l-a urmărit timp îndelungat pe Asper, din cauza convingerii sale că savantul sirian a creat o unitate secretă cunoscută sub numele de „Secțiunea 4“ la Centru de cercetare științifică din orașul Masayef, el beneficiind de acces liber la palatul prezidențial, ceea ce i-a permis să coopereze cu Qassem Soleimani, comandantul Forței Qods din Iran.
Potrivit cotidianului, motivele care au generat acțiunea “Mossad” au fost generate de asamblarea arsenalului militar al rachetelor ghidate de precizie și de teamă dezvoltarii acestora și unei lansări viitoare în direcția Israelului.
Pe de altă parte, o sursă siriană a spus că Israelul l-a ucis pe Asper pentru rolul său în dezvoltarea programului de rachete al Iranului, unde a dezvoltat un proiect secret sub supravegherea unor înalți oficiali din Siria și Iran, proiect care urmărește să construiască o fabrică de rachete de ultimă oră subterană pentru a înlocui uzina, care a fost distrusă anul trecut în Siria.
Reamintim că Asber a fost ucis într-o explozie misterioasă în mașina lui din cartierul Hama, la câteva minute după ce a părăsit casa. Deși organizația de opoziție “Abu Amara” și-a asumat răspunderea pentru asasinat, surse apropiate regimului sirian au declarat că elementele străine sunt responsabile pentru asasinarea sa.
Publicația ”Al-Watan” a informat că Israelul ar fi putut participa la această acțiune. (Anima News)

Urmărește-ne și dă LIKE:
0

Be the first to comment on "”New York Times”: Mossad este la originea lichidării omului de știință sirian dr. Aziz Asper"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*