Netanyahu: “UE a fost de acord să oprească finanțarea unui grup ONG de stânga”

Primul ministru israelian Benjamin Netanyahu a declarat că, în urma presiunilor exercitate de Ierusalim, Uniunea Europeană a fost de acord să oprească finanțarea unui grup ONG de stânga, pe care-l acuzăde încercarea de a „delegitimare“ a statului evreu.
„Ca urmare a eforturilor diplomatice ale primului ministrul Benjamin Netanyahu Uniunea Europeană a anunțat că încetează imediat finanțarea și asocierea sa cu organizația „Consiliul de protecție al libertății” (”Freedom Protection Council”), un ONG care activează în Israel”, a declarat Biroul primului ministru într-un communicat.
Comunicatul specifică că respectiva asociație „subminează dreptul Israelului de a exista și încearcă să ponegrească imaginea statului în lume“ .
UE nu a comentat încă declarația lui Netanyahu.
”Consiliul pentru Protecția Libertății” a fost înființat în 2017 de către I’lam, un ONG pentru libertatea mass mediei arabo-israeliene. El este format din reprezentanți ai zeci de ONG-uri israeliene la stânga, printre care B’Tselem și Adalah
“Acesta nu este decât începutul. Vom continua să luăm măsuri decisive împotriva organizațiilor care încearcă să delegitimizeze statul Israel și depun toate eforturile pentru a ponegri numele statului și armatei israeliene peste tot în lume”, a spus Netanyahu. (Anima News)

Urmărește-ne și dă LIKE:
0

Be the first to comment on "Netanyahu: “UE a fost de acord să oprească finanțarea unui grup ONG de stânga”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*