”Cântați orice melodie care vă face să vă simțiți bine, indiferent cum sună” (VIDEO) / Autor: Yoni Walter – Anima News

 

Și eu, care stau în fața scenei, vreau foarte mult să cânt până când voi izbucni din acest cântec, dar….
Nu pot. Vocea mea … va rupe cântecul meu preferat în mii de cioburi muzicale care, afonizate de tentativa mea, se vor spulbera cu un strigăt disperat.

Nu așa crede însă Cactus Schwartz, care, alături de alți oameni minunați, urcă în fiecare marți, seară magică karaoke, pe scena barului tel-avivian “Temptation”.

Asa cum dezvăluie numele ei de familie “Schwarz”, Cactus a fost crescută într-o adevărată casa de evrei originari din Romania.

 

– Cactus, vocea într-adevăr nu este importantă?

– Vocea nu contează. Nu trebuie să știi să cânți. Nu trebuie neapărat să fii cântăreț. Trebuie să investești suflet si dragoste penrtu a canta. Este important să fii pasionat.

Acesta este modul de a gândi al tinerei Cactus Schwartz, pe care am descoperit-o la una din serile de karaoke care au loc în fiecare marți la barul “Temptation”. Un bar situat într-una din zonele de divertisment din Tel Aviv, pe strada Allenby.
Cactus nu este doar o interpretă karaoke, ci este, “regina” serilor de karaoke în acest bar. Și în cele ce urmează veți înțelege la ce ma refer.
Asa cum dezvăluie numele ei de familie “Schwarz”, Cactus a fost crescută într-o adevărată casa de evrei originari din Romania.
Când o auziți cântând, dincolo de vocea ei bine conturată și lucrată, se simte dorința ei extraordinară de a cânta și de a se dedica în totalitate actului artistic.

– Cactus, sper că nu m-am înșelat când te-am descris în acest fel…

– Cu siguranță nu. Este adevărat. De la o vârstă fragedă am ascultat muzică. Încă din perioada în care existau casete, ascultam toate divele mele preferate. Și cu timpul am învățat să le imit. Așa am învățat să cânt, Apoi am căutat un loc unde puteam să stau în fața publicului și să cânt melodiile mele iubite. Așa am descoperit cluburile de karaoke.

– Și așa ai ajuns de fapt la clubul “Temptation”?

– Adevărat. Am descoperit clubul acum 6 ani și întotdeauna susțin că există karaoke, dar există mai ales ceea ce se numește ”karaoke Temptation”.

– Am senzația că ești copilul casei aici, sau mi se pare?

– Ce îmi place la acest karaoke deosebit este că este asemenea unui karaoke de cartier. Te simți ca acasă, îl cunoști pe barman, pe DJ…sunt oameni care vin permanent. Și te simți confortabil cu ei.
Deci o atmosfara familială. Toată lumea te cunoaște și cunoști toată lumea.

– Există un stil specific care sa cântă în acest karaoke?

– Nu. Stilul cântecelor este diferit. Oamenii cântă aici toate stilurile de musică: rok, pop, muzică din Orientul Mijlociu, melodii din anii 60, 70, 80, 90, precum și melodii noi care au fost lansate de curând.

– Cu excepția celor obișnuiți care ajung aici în fiecare săptămână, sosesc și oameni noi?

– Desigur. Și nu numai israelieni. O mulțime de turiști ajung aici, așa că vezi oameni care cânte în germană, rusă, franceză, japoneză. Cu ocazia unui meci de fotbal împotriva Lituaniei, a existat o mulțime de fani lituanieni care au cântat în limba lituaniană.

– Să revenim la întrebarea cu care am început interviul. Mi-ai spus că vocea nu contează.  Să presupunem că o persoană va veni pe scenă pentru a cânta și va falsa toată melodia. Nu va deranja? În special pe tine care ești profesionistă?

– Nu. Deloc. Deci, aici nu e vorba de un concurs de talente. Cu alte cuvinte, este important să respectăm pe toți care au pasiunea de a canta, chiar dacă falsează complet cântecul.
Să știi ca există multe cazuri în care acești cântăreți care nu au voce, dar gesturile lor pe scenă împreună cu pasiunea și sufletul pe care le investesc în interpretare sunt apreciate de public și interpretul va fi aplaudat.

 

– Într-o discuție anterioară, mi-ai spus că ai trecut printr-o experiență diferită de karaoke, și nu numai aici în fața prietenilor obișnuiți de la “Temptation”…

– Adevărat. Cu ani în urmă am văzut o postare pe Facebook privind un concurs israelian de karaoke, iar câștigătorul urma să reprezinte Israelul la concursul international de karaoke din Canada. Am decis sa particip la acest concurs. Am trimis o înregistrare video cu mine cantând aici la “Temptation”. Organizatorii au reacționat imediat și m-au invitat la audiții. Am fost acceptată la semifinală și am ajuns în finală. Din păcate, la finala m-am îmbolnăvit și mi-am pierdut vocea în timp ce cântam. Adevărul este că am ales un cântec destul de greu.

– Și în aceste condiții, mă refer la pierderea vocii în timp ce cântai, ai regretat alegerea acelei melodii dificile?

– Nu. M-am gândit că totuși am avut o ocazie, o nouă experiență în viață. Oamenii m-au aplaudat și am fost șocată când s-a anuntat premiatul care de fapt… am fost eu. Deci, faptul ca totuși am câștigat, chiar dacă mi-am pierdut vocea, concretizează ceea ce am explicat înainte și anume faptul ca am pus tot sufletul si pasiunea în interpretare a fost suficient pentru a impresiona juriul și a mă desemna câștigătorul competiției KARAOKE ISRAEL.

– Și în această calitate ai participat la concursul internațional de KARAOKE din Canada.Pe ce loc ai ajuns?

– Am trecut semifinala, am ajuns în finală și am fost plasată pe locul zece, poziție care, pentru mine, a însemnat un loc bun. Am fost foarte surprinsă de faptul că acolo erau cu adevărat mari talente.

– Și după concursul din Canada a fost o continuare?

– Nu. M-am intors acasă la “Temptation” (râde)

– Cactus, cu atât de multe ore de karaoke pe care le-ai investit și cu o voce minunată ca a ta, nu te-ai gândit niciodată să urmezi o cale profesională?

– Nu mă interesează să am o carieră de cântăreață. Am avut ocazia să ma duc la audiții la un program de reality show de talente noi. Nu am trecut. Deci, prefer ca muzica să rămână un hoby pentru mine.

– Karaoke poate folosi ca un fel de TERAPIE care poate ajuta stressul emoțional și depresia? Care este părerea ta cu privire la acest subiect?

– În ceea ce privește depresia, nu știu pentru că nu am nici o pregătire profesională în acest sens. Dar oamenii care se confruntă cu indispoziții ar putea fi ajutați de karaoke.

– În ce fel?

– Urcând pe scenă și cantând. Interpretarea unei melodii, confruntarea cu publicul îi ajută pe acești oameni să se descarce, aplauzele având pentru ei un rol extrem de important, generându-le o senzație de bine.

 

– Cactus îți mulțumesc foarte mult pentru interviu și crezi că ai putea trimite un mesaj final cititorilor?

– Cântați orice melodie care vă face să vă simțiți bine indiferent cum sună. În timp ce cântați, faceți acest lucru în cel mai distractiv stil pentru voi si pentru cei care vă iubesc și vă ascultă.

Interviu realizat de Yoni Walter / Anima News

Urmărește-ne și dă LIKE:
0

Be the first to comment on "”Cântați orice melodie care vă face să vă simțiți bine, indiferent cum sună” (VIDEO) / Autor: Yoni Walter – Anima News"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*