Întâlnire Netanyahu – Putin la Moscova

 

Primul ministru israelian, Benjamin Netanyahu efectuează astăzi, miercuri, o vizită la Moscova, unde urmează a se întâlni cu președintele rus, Vladimir Putin, în condițiile în care cele două țări au o relație dificilă din cauza poziției lor privind Siria.
Cei doi oameni de stat vor discuta despre cooperarea bilaterală şi chestiuni de interes internaţional, inclusiv conflictul Israel-palestinieni și războiul din Siria.
Reuniunea are loc după ce armata siriană a răspuns duminică unei „atac“ împotriva bazei aeriene T4 din provincia centrală Homs, ”atac” pe care o sursă militară siriană a atribuit-o Israelului.
Premierul israelian ar putea asista şi la meciul Anglia-Croaţia din semifinalele Cupei Mondiale din Rusia.
Înainte de a pleca la Moscova, Netanyahu s-a întâlnit marți noaptea cu Alexander Lavrentiev, trimisul special al președintelui rus, și cu ministrul adjunct de externe rus Serghei Verșinin, pentru a discuta despre situația din regiune. La reuniunea respectivă a asista și
consilierul pentru securitate națională și directorul Consiliului național de securitate Meir Ben-Shabbat Primul ministru a precizat că Israelul nu va tolera nici o prezență militară iraniană sau agenți ai Teheranului în Siria și că Damascul trebuie să respecte cu strictețe acordul de separare a forțelor din 1974.
În ultimii doi ani, Netanyahu și Putin s-au întâlnit în mod regulat și au discutat probleme bilaterale și regionale, pentru a evita disputele dintre forțele aeriene israeliene și rusești din Siria.
Reamintim că Rusia a intervenit în războiul civil sirian în 2015 alături de Bashar al-Assad, împotriva grupurilor rebele care luptă împotriva Damascului.
(Anima News)

Urmărește-ne și dă LIKE:
0

Be the first to comment on "Întâlnire Netanyahu – Putin la Moscova"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*