Avigdor Liberman: “Fiecare soldat sirian din zona tampon își riscă viața”

 

Ministrul israelian al Apărării, Avigdor Liberman, a efectuat o vizită de-a lungul graniței cu Siria pentru a verifica disponibilitatea armatei de a respinge amenințările externe.
În cursul scurtei conferințe de presă pe care a ținut-o după vizita pe Podișul Golan, Liberman a spus că Israelul intenționează să aplice cu strictețe acordurile din 1974 în zona tampon de la frontieră. “Orice soldat sirian din zona tampon își pune viața în pericol”, a subliniat Lieberman.
În plus, ministrul a confirmat că Iranul încearcă să construiască o structură teroristă la granița cu Israelul sub acoperirea ofensivei Assad în regiunile sudice, unde până acum există încă două provincii sub controlul rebelilor .
“În opinia noastră, acest lucru este inacceptabil și vom acționa împotriva oricărei structuri teroriste care va apărea în acest domeniu. Toată lumea își va plăti prețul”.
Avigdor Lieberman a spus că Israelul nu va tolera nici o prezență militară iraniană în Siria și este gata să ia măsuri militare dacă acordul nu funcționează.
Anterior, conducerea militară și politică a Israelului a încercat să obțină garanții ferme din partea Rusiei că armata iraniană va părăsi teritoriul sirian. Moscova a convenit până acum numai asupra zonelor de frontieră cu Israelul. Se presupune că se poate vorbi despre o zonă de patruzeci de kilometri. (Anima News)

Urmărește-ne și dă LIKE:
0

Be the first to comment on "Avigdor Liberman: “Fiecare soldat sirian din zona tampon își riscă viața”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*