Eclipsă totală de Lună pe 27 iulie: Cel mai îndelungat fenomen de acest fel din acest secol / Când va avea loc eclipsa în Israel și România!

 

Una dintre cele mai spectaculoase eclipse de lună va avea loc în curând. Luna Plină şi eclipsa de Lună ce vor avea loc pe 27-28 iulie vor fi un fenomen aparte deoarece va fi cea mai lungă eclipsă de Lună din secolul XXI.
Astronomul Bruce McClure a afirmat că eclipsa de Lună va dura o oră şi 43 minute. Conform Tech Times, va dura aproximativ patru ore până când va trece de umbra Pământului. Eclipsa din iulie va fi cu 40 de minute mai lungă decât Superluna albastră sângerie ce a avut loc în ianuarie 2018. McClure estimează că eclipsa totală de Lună va cuprinde eclipse parţiale ce vor începe de la 2:24 p.m. EST (21:24, ora Israelului și României) până la 6:29 p.m. EST (01:29, ora Israelului și României).
Eclipsa de Lună 2018 va fi vizibilă pe întregul glob şi va conţine culorile specifice ale unei „Luni sângerii”.
Această eclipsă de Lună din 2018 va avea o durată îndelungată din cauza datei în care are loc. Pe 27-28 iulie (în funcţie de locul în care te afli) are loc atât Luna Plină, cât şi apogeul lunar, când satelitul natural se va afla la cel mai îndepărtat punct de Pământ. Astfel, aceste două fenomene ce au loc simultan provoacă o eclipsă lunară extinsă. Cea mai lungă durată a unui astfel de fenomen poate fi de o oră şi 47 de minute. Durata eclipsei totale de Lună din 27 iulie 2018 va fi de o oră şi 43 de minute.

În Israel, eclipsa va fi observată în totalitatea în seara zilei de 27 iulie, astfel:

Începutul eclipsei – intrarea în penumbră: 20.14
Intrarea în umbră plină: 21.24
Începutul eclipsei totale: la ora 22.30
Apogeul eclipsei: la 23.21
Sfârșitul eclipsei: 02.28

Eclipsa este vizibilă în întregime și de pe teritoriul României la începutul serii de 27 iulie. Momentul maxim al eclipsei totale de Lună are loc la ora 23.22.

Urmărește-ne și dă LIKE:
0

Be the first to comment on "Eclipsă totală de Lună pe 27 iulie: Cel mai îndelungat fenomen de acest fel din acest secol / Când va avea loc eclipsa în Israel și România!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*