Care zone ale Israelului vor fi cel mai afectate de un cutremur major? / Seismologii avertizează guvernul și locuitorii să fie pregătiți

 

După seria de cutremurure slabe din ultimele zile, Institutul israelian de Geofizică a explicat care orașe din Israel se află în zona seismică periculoasă.
Falia siriano-africană care se întinde de-a lungul frontierei Israel-Iordania este o zonă cu risc ridicat. Orașele Safed și Tveria (Tiberias), din nordul Israelului, sunt exact în această locație, astfel încât ultimul cutremur a fost deosebit de resimțit de locuitorii lor. În plus, zona periculoasă trece prin Beit Shean și Valea Iordanului până la Marea Moartă și Eilat.
Zona de activitate seismică este mărită prin Nazaret și coboară spre Golful Haifa, spre zonele dens populate ale orașului Haifa și, mai important, către rafinăriile chimice și petroliere. În Haifa și Krayot există multe case vechi care nu pot rezista unui cutremur de 5-6 grade pe scara Richter.
De asemenea, localitățile Akko și Naharia pot face o “surpriză” rea, deși pericolul este mai mic decât în ​​Haifa, dar centrul țării este relativ protejat de vibrațiile puternice ale pământului.
Cutremure majore apar în Israel la fiecare 80-100 de ani. Ultimul a fost în 1927.
Seismologii avertizează guvernul și locuitorii să fie pregătiți. (Anima News)

Urmărește-ne și dă LIKE:
0

Be the first to comment on "Care zone ale Israelului vor fi cel mai afectate de un cutremur major? / Seismologii avertizează guvernul și locuitorii să fie pregătiți"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*