Prințul William, palestinienilor: “Nu ați fost uitați”

 

„Mesajul meu în seara asta este că nu ați fost uitați“, a declarat prințul William palestinieni miercuri seara, după o vizită de o jumătate de zi în Cisiordania și o întâlnire cu președintele palestinian Mahmoud Abbas. În timpul discursului său, pronunțat la Consulatul britanic din Ierusalim, Ducele de Cambridge, a spus că „regiunea are un trecut complicat și tragic“ și că „populația din Orientul Mijlociu a suferit mare tristeți și pierderi“.
Mai devreme, prințul William i-a spus președintelui Autorității Palestiniene că el este „foarte mulțumit de faptul că țările lor lucrează strâns împreună și au obținut deja mai multe succese în trecut“.

Afirmații pe care el le-a repetat în timpul discursului său în Orașul Sfânt, spunând palestinienilor că „Marea Britanie este de partea voastră“.

După ce în cursul după-amiezii de miercuri s-a întâlnit cu tinerii palestinieni care trăiesc în tabăra de refugiați Jalazun pentru „o celebrare a culturii, muzicii și a produselor alimentare palestiniene“, prințul britanic a declarat că noua generație vrea pace și că este nerăbdătoare să scrie “un nou capitol de istorie în regiune”.
În urma vizitei în Cisiordania, ducele de Cambridge a evidențiat „dificultățile cu care se confruntă palestinieni care trăiesc cu resurse limitate și lipsiți de orice oportunități“.
În timpul turneului început luni, prințul William, primul membru al familiei regale britanice care vizitează oficial Israelul și teritoriile palestiniene, ca parte a unei vizite istorice în Orientul Mijlociu, care a început în Iordania, s-a întâlnit cu premierul Netanyahu, soția lui Sara și cu președintele statului Israel, Reuven Rivlin.

În timpul întâlnirii sale cu președintele Rivlin, marți dimineață, prințul William a spus că vrea „să înțeleagă diferențele problematice, culturale și religioase“ din regiune.

Marți, înaintea întâlnirilor cu liderii israelieneni, prințul a depus o jerbă la Yad VaShem, Muzeul Holocaustului din Ierusalim.

Prințul William, al doilea în linia succesorală la tronul britanic, nu este însoțit de soția sa Kate, ducesa de Cambridge, care a dat naștere celui de-al treilea copil al cuplului, acum două luni.

Joi, prințul William își va petrece ultima zi în capitala israeliană înainte de a se deplasa la aeroportul internațional Ben Gurion din Tel Aviv.
Regatul Britanic a subliniat în repetate rânduri că aceasta nu este “o vizită politică”. (Anima News)

Urmărește-ne și dă LIKE:
0

Be the first to comment on "Prințul William, palestinienilor: “Nu ați fost uitați”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*