Israel: Sara Netanyahu inculpată pentru fraudă şi abuz de încredere

 

Sara Netanyahu, soția primului ministru israelian, a fost acuzată joi pentru delapidarea de fonduri publice în scopuri personale în locuințele private și oficiale ale cuplului. Actul de inculpare menționează “fraudă” și “abuz de încredere”, a anunțat Ministerul israelian al Justiției într-un comunicat de presă.
În cadrul unei anchete de poliție care a durat mai mult de un an, Sara Netanyahu este acuzată că între 2010 și 2013 a folosit fraudulos banii statului pentru a plăti mese în valoare de 359.000 de șekeli (86.000 de euro) la reşedinţa premierului, în detrimentul contribuabilului.

Avocatul cuplului Netanyahu denunță o procedură ilegală. “Pentru prima dată în istoria judiciară internațională, soția unui șef de stat este acuzată pentru meniul meselor. Nu a existat nicio fraudă sau abuz de încredere”, a spus el.
“Soția primului ministru nu este un funcționar public. Nu cunoaște regulile în vigoare. Și anchetarea ei la detectorul de minciuni s-a dovedit pozitivă, în favoarea ei (…). Procedura este ilegală”, a susținut el.
Săptămâna trecută, mai multe rapoarte au indicat faptul că, condamnarea sa a fost posibilă din cauza eșecului de a stabili un acord între avocații apărării și procuratură.
Sara Netanyahu a negat întotdeauna aceste acuzații.
Premierul Netanyahu însuși este direct vizat de două investigații de corupție. Se crede că a primit cadouri de lux în valoare de un milion de șekeli(240.000 de euro) de la personalități bogate, în schimbul unor favoruri.
Într-un alt caz, anchetatorii încearcă să afle dacă a încercat să ajungă la un acord secret cu un ziar popular pentru o acoperire favorabilă. El a fost întrebat de mai multe ori de poliție, dar a negat acuzațiile, refuzând să demisioneze și invocând o “vânătoare de vrăjitoare”.
Netanyahu și familia sa au fost implicați în mod repetat în litigii juridice. În 2000, el și soția sa, Sara, au fost anchetați într-un caz de corupție, în timp ce era la putere între 1996 și 1999. În cele din urmă, instanța a renunțat la acuzație din cauza lipsei de probe. (Anima News)

Urmărește-ne și dă LIKE:
0

1 Comment on "Israel: Sara Netanyahu inculpată pentru fraudă şi abuz de încredere"

  1. Am publicat comentariul . Vă mulțumesc!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*