Motivul real al crizei locuințelor în Israel

 

De ce este atât de dificil să închiriezi sau să cumperi un apartament în Israel? Răspunsul obișnuit este prețul ridicat al locuințelor, dar acesta este doar jumătate din adevăr ….. Celălalt motiv este nivelul scăzut al salariilor.
Între 2011 și 2018, salariile au crescut cu o medie de 17%, în timp ce prețurile locuințelor au crescut cu 40%.
Aceste cifre au fost raportate la o conferință a Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), organizație economică interguvernamentală cu 37 de țări membre, înființată în 1961 pentru a stimula progresul economic și comerțul mondial
Pentru a compara, începând din 1990, prețurile locuințelor în Australia au crescut cu 170%, în Irlanda cu 150%, în Țările de Jos cu 125% și în Marea Britanie cu aproximativ 100%.
Pe de altă parte, prețurile din Israel au crescut cu 60% între sfârșitul anilor 1990 și 2007, ceva mai mult decât în ​​Statele Unite și Franța, în timp ce în Germania prețurile au rămas stabile.
O povară semnificativă este impusă și chiriașilor din apartamentele din Israel, chiriile reprezentând aproximativ 25% din venitul disponibil. Menționăm că media pentru țările OCDE este de 23%. (Anima News)

Urmărește-ne și dă LIKE:
0

Be the first to comment on "Motivul real al crizei locuințelor în Israel"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*