Ierusalim: Deputata arabo-israeliană Hanin Zoabi scoasă cu forța din Parlament

 

Hanin Zoabi, deputată arab israeliană în Knesset (Parlamentul israelian) a fost scoasă cu forța din plenul instituției, după ce a refuzat să se supună cererii vicepreședintelui Tali Polskov, care i-a cerut să-și încheie discursul.
În timpul discursului său, Zoabi a spus: „După ce statul Israel a distrus infrastructura agricolă din Gaza, a dictat locuitorilor din Gaza ce să mănânce, ce să boicoteze, oamenii din Gaza sunt refugiați, țara lor este aici. Democrația este un coșmar în acest Knesset”. În acest moment, Zoabi a fost exclusă din adunare.
Ministrul Yariv Levin a reacționat: “Am asistat la un nou discurs plin de ură, de instigare, minciuni, pe care nici un deputat din lume nu ar fi putut să-l pronunțe … Cum am putea răspunde deputatei Zoabi? Eu sugerez ca, în loc s-o chemăm la ordine, să tragem concluzii pentru a corecta ce trebuie făcut. Terorista Hanin Zoabi incită constant în Knesset și încurajează violența împotriva soldaților și cetățenilor israelieni. Cu toate acestea, membrii Knesset-ului aparținând partidelor ortodoxe, Uniunii Sioniste și Yesh Atid au refuzat să semneze propunerea de excludere a lui Zoabi din Parlament. Singurul lucru antidemocratic aici este o teroristă care stă în în Knesset și acționează împotriva soldaților”. (Anima News)

Urmărește-ne și dă LIKE:
0

Be the first to comment on "Ierusalim: Deputata arabo-israeliană Hanin Zoabi scoasă cu forța din Parlament"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*