SCANDAL în Israel: Celebrul dramaturgul Yehoshua Sobol nu-și cere scuze după ce a declarat: ”Dacă aș fi fost un copil în Gaza, a-și fi lansat un zmeu incendiar”

 

Astăzi, miercuri, renumitul scriitor și dramaturg israelian Yehoshua Sobol (foto) a acordat un interviu Canalului 10 al televiziunii israeliene, în urma afirmațiilor sale de ieri, marți, care au declanșat un val de reacții împotriva sa. Dramaturgul a declarat ca nu-și cere scuze pentru susținerea terorismului zmeelor incendiare, subliniind că speră ca afirmațiile sale ”vor trezi oamenii din comă”.
Reamintim că Yehoshua Sobol a participat marți la un eveniment care a reunit oameni de cultură israelieni și arabi într-un apel la încetarea focului de-a lungul graniței cu Fâșia Gaza, eveniment la care și-a exprimat pe deplinul acord cu terorismul care a ars mii de hectare în Neghev.
Forumul respectiv, intitulat ”Copacul de măsline (
„Olive Tree Forum“), a organizat o conferință de presă, la care s-a lansat un apel de încetare a focului de-a lungul frontierei cu Fâșia Gaza în ajunul comemorării ”Războiului de Șase Zile”.
Unul dintre membrii forumului, renumitul scriitor și dramaturg israelian Yehoshua Sobol, și-a exprimat înțelegerea pentru terorismul zmeelor incendiare, care, până acum, au provocat incendii care au ars mii de hectare de pădure, câmpii și rezervații naturale din sudul Israelului.
„Am încercat să mă imaginez copil în Gaza, în aceste zile, când vecinii sau rudele mele sunt ucise sau rănite sau se întorc invalizi sau cu corpurile ciuruite de gloanțe, ce a-și fi făcut?”, a întrebat Sobol și tot el a răspuns: „A-și fi lansat zmee
“Îmi amintesc când eram copil în Sharon în anii 1940”, a adăugat el. “Am înălțat zmee, nu zmee incendiare, pentru că nu eram disperați, dar când o persoană este disperată, când un tânăr este disperat, nu-i pasă de nimic, va lăsa în urmă pământul ars”.
În ultimele luni, din moment în care au izbucnit evenimentele de la granița cu Fâșia Gaza, aproximativ 600 de zmee dotate cu cocktail-uri Molotov au fost lansate în direcția Israelului. 400 au fost neutralizate prin diferite mijloace, dar 200 au aterizat pe teritoriul israelian, declanșând puternice incendii. Membrii serviciilor de pompieri și de salvare luptă aproape în fiecare zi într-un imens efort de a opri flăcările. (Anima News)

Urmărește-ne și dă LIKE:
0

3 Comments on "SCANDAL în Israel: Celebrul dramaturgul Yehoshua Sobol nu-și cere scuze după ce a declarat: ”Dacă aș fi fost un copil în Gaza, a-și fi lansat un zmeu incendiar”"

  1. Isac Boian | 06/07/2018 at 10:23 am | Reply

    CELEBRUL DRAMATUG.
    NU “CELEBRUL DRAMATURGUL”.

  2. Kiri Nostromo | 06/07/2018 at 12:56 pm | Reply

    Baiii…. corectati urgent acolo in titlu … se scrie correct ” as fi lansat….” si nu…a-si fi lansat !!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*