Israelul și SUA au boicotat Conferința privind Dezarmarea, prezidată de… Siria!

 

„Din cauza tentativelor repetate ale Siriei de săptămâna trecută de a utiliza președinția Conferinței pentru Dezarmare pentru normalizarea regimului și a comportamentului ei inacceptabil și periculos, noi nu participăm la sesiunea de astăzi“, a explicat ambasadorul american Robert Wood, într-o declarație scrisă.
“Vom continua să apăram interesele Statelor Unite la Conferința privind Dezarmarea”, a adăugat el.
Președinția Conferinței pentru Dezarmare este asigurată prin rotirea țărilor membre, în conformitate cu ordinea alfabetică, și după Elveția, acest post a revenit Siriei, luni, 28 mai, pentru următoarele patru săptămâni.
Marțea trecută, în timpul anterioarei sesiuni plenare, Statele Unite ale Americii au protestat împotriva numirii Siriei la președinția Conferinței, calificând-o drept „farsă“, în condițiile în care regimul de la Damasc este acuzat de a folosi arme chimice împotriva poporului său.

Opoziția mai multor reprezentanți

Pentru a-și marca opoziția, ambasadorul SUA a părăsit sala în timpul discursului ambasadorului sirian Hussam Edin A’ala, care a deschis sesiunea la Palais des Nations din Geneva.
Ambasadorul israelian Aviva Raz Shechter a părăsit și ea camera după discursul ei, în care a considerat situația drept “inacceptabilă”. Alți delegați, precum cei din Marea Britanie, Australia și Franța, și-au exprimat opoziția față de președinția siriană.
Reprezentantul Permanent Adjunct al Franței, Louis Riquet, a declarat că Siria “nu are autoritatea morală de a conduce acest organism”.
El a anunțat că „pentru a marca dezaprobare vis-a-vis de această situație, Franța nu va fi reprezentată de ambasadorul său la Conferința pentru Dezarmare pentru sesiunile plenare ale acestui forum“ în timpul președinției siriene.
Peste 350 000 de persoane au fost ucise și milioane de persoane au fost strămutate, de la izbucnirea războiului civil din Siria în 2011. (Anima News)

Urmărește-ne și dă LIKE:
0

Be the first to comment on "Israelul și SUA au boicotat Conferința privind Dezarmarea, prezidată de… Siria!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*