Martha BRAUNSTEIN: Să nu uităm de copilul din noi (VIDEO)

 

Mâine, vineri, se intra intr-o noua luna, conform calendarului Gregorian, luna Iunie, a carei prima zi, 1 Iunie este ZIUA COPILULUI.

In fiecare om, indiferent de varsta, palpita un suflet de copil, care ne indeamna sa ne bucuram de fiecare zi si clipa a vietii, precum odinioara, in vremea copilariei.
Ziua Copilului este o sarbatoare pentru copii, dar in mod indirect ne incumba si pe noi – cei maturi si ne da ocazia sa sarbatorim alaturi de copii, nepoti si toti cei mici din jurul nostru si sa ne lasam inspirati de bucuria lucrurilor simple, vesele si frumoase, si in acest fel sa nu uitam de copilul din noi.

Ziua Copilului a fost mentionata prima data la Geneva la Conferinta Mondiala pentru Protejarea si Bunastarea Copiilor in august 1925, la care 54 de reprezentanti din diferite tari au adoptat Declaratia pentru protectia copilului si a drepturilor lui.
In urma acestei conferinte multe guverne au introdus in tarile lor “ZIUA COPILULUI “.
În 1954 Fondul International pentru Urgențe ale Copiilor al Natiunilor Unite (UNICEF) a emis recomandarea care prevedea ca fiecare stat sa dispuna de o zi – asa numita “ZIUA COPILULUI”.
De fapt exista 2 zile acordate acestui eveniment:

– 1 Iunie – Ziua internationala a copilului
– 20 Noiembrie – Ziua universala a copilului.

Va doresc fiecaruia dintre voi, dragi prieteni, un 1 Iunie in care sa radeti, sa va bucurati, sa fiti fericiti, cu multa caldura si lumina in suflete, pentru ca fiecare sa redevina un copil vesel si inocent.

LA MULTI ANI FERICITI TUTUROR COPIILOR DIN LUME !

Urmărește-ne și dă LIKE:
0

Be the first to comment on "Martha BRAUNSTEIN: Să nu uităm de copilul din noi (VIDEO)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*