ADIO Cristian Ţopescu !

 

Cel mai titrat şi admirat comentator sportiv din România, inagalabilul Cristian Ţopescu a murit, marţi, la vârsta de 81 de ani, în urma unui stop cardiorespirator iresuscitabil. El a fost adus de urgenţă, în urmă cu o săptămână, la Spitalul Elias, în urma unor complicaţii cauzate de diabet, au anunţat reprezentanţii unităţii sanitare.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Elias din Capitală, Silvius Negoiţă, decesul fostului comentator sportiv Cristian Ţopescu a survenit marţi, în jurul ore 16.00, după ce pe parcursul zilei, starea sa s-a înrăutăţit.
Cristian Ţopescu a murit la Secţia de Terapie Intensivă, el fiind internat în urmă cu o săptămână din cauza unor complicaţii provocate de diabet.
“Cristian George Ţopescu, în vârstă de 81 de ani s-a internat marţi, 08.05.2018, la Spitalul Universitar de Urgenţă Elias, în stare gravă în contextul acutizării unor afecţiuni cronice. Pe perioada internării a beneficiat de monitorizare strictă şi tratament în secţia de Terapie Intensivă. Decedează azi, 15.05.2018, ora 16, prin stop cardiorespirator iresuscitabil”, potrivit unui anunţ al Spitalului Elias din Capitală.
Fostul comentator sportiv suferea şi de alte boli cronice.
Cristian Ţopescu avea 81 de ani şi a fost comentator sportiv şi politician, fiind ales senator de Bucureşti, în urma alegerilor parlamentare din 30 noiembrie 2008.
Cristian Ţopescu a împlinit 81 de ani, pe 26 martie. În luna martie a anului 2017, preşedintele Klaus Iohannis i-a acordat lui Cristian Ţopescu Ordinul “Steaua României” “în semn de înaltă apreciere pentru întreaga sa activitate, pentru dăruirea şi devotamentul cu care a susţinut şi promovat valorile sportului naţional, pentru intuiţia, căldura şi erudiţia cu care a comentat performanţele sportului românesc”.
Țopescu a mai primit Ordinul Meritul Sportiv, Ordinul Olimpic Colanul de Aur şi Ordinul Naţional Serviciul Credincios în grad de Cavaler.
De asemenea, în urma unui decret semnat de preşedintele României în octombrie 2016, colonelul în retragere Cristian Ţopescu a fost avansat la gradul de general de brigadă.

***

Marele fotbalist Gheorghe Hagi a transmis, marţi, un mesaj de consoleanţe la moartea fostului comentator sportiv Cristian Ţopescu, precizând că România pierde un om de o valoare imensă, un profesionist desăvârşit şi un patriot.
“România pierde astăzi un om de o valoare imensă, un profesionist desăvârşit, un patriot. Vocea lui Cristian Ţopescu va rămâne vie şi inconfundabilă. Odihneşte-te în pace, Cristian Topescu!”, a scris, pe pagina sa de Facebook, marele fotbalist Gheorghe Hagi.
Actualul manager al FC Viitorul a ataşat mesajului şi un clipuleţ în care Cristian Ţopescu îi comentează celebrul gol împotriva Argentinei de la Campionatul Mondial de Fotbal din 1994.
“Astăzi este o zi trista. Un om extraordinar care va rămâne mereu in inimile noastre. Mulţumesc, Cristian pentru momentele minunate”, a scris Nadia Comăneci pe Facebook după ce Cristian Ţopescu a decedat la vârsta de 81 de ani.
Ivan Patzaichin, fost canoist român, cvadruplu laureat cu aur la Jocurile Olimpice de vară, a declarat, pentru Prosport, că l-a cunoscut pe Cristian Ţopescu la Jocurile Olimpice din Munchen şi l-a respectat de-a lungul carierei pentru seriozitatea de care a dat dovadă.
“Nu-mi vine să cred, pleacă cei mai buni oameni din sport în ultimul timp. L-am cunoscut la Jocurile Olimpice din Munchen, era cu zâmbetul pe buze, ştia tot despre mine şi despre sportul meu. Apoi, m-a invitat în studioul Televiziunii Române, imediat după Munchen, am făcut un reportaj foarte interesant. De atunci, s-a legat o prietenie solidă între noi doi. Un adevărat profesionist, se documenta enorm înainte de o transmisiune. Ultima dată ne-am întâlnit acum mai puţin de două luni, era cu zâmbetul pe buze, aşa cum era mereu, cu o vorbă bună pentru fiecare”, a declarat pentru ProSport legendarul Ivan Patzaichin.
Multipla campioană Andreea Răducan, actual preşedinte al FR de Gimnastică, a declarat, pentru ProSport, că cel care i-a insuflat hobby-ul pentru jurnalism a fost Cristian Ţopescu.
Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, marţi, un mesaj de condoleanţe după decesul lui Cristian Ţopescu, spunând că “vocea sa inconfundabilă” a făcut pe toată lumea să creadă că este părtaşă “la performanţele sportivilor noştri”.
“Ne despărţim astăzi de cel care şi-a dedicat talentul şi priceperea sportului românesc, Cristian Ţopescu. Vocea sa inconfundabilă, care a emoţionat o ţară întreagă, ne-a făcut pe toţi să simţim că suntem părtaşi la performanţele sportivilor noştri. Dumnezeu să-l odihnească!”, este mesajul preşedintelui Klaus Iohannis pe Facebook.
Preşedintele PNL Ludovic Orban şi-a manifestat regretul după decesul lui Cristian Ţopescu, ce a fost şi parlamentar din partea PNL în anul 2008.
“Regret profund şi sunt îndurerat de această veste. Domnul Ţopescu a fost o mare personalitate a României, a fost un om apropiat de noi, a fost senator al PNL şi regret profund dispariţia sa neaşteptat. Dumnezeu să-l odihnească!”, a declarat Ludovic Orban, preşedinte PNL.
Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, a transmis, marţi, un mesaj de condoleanţe la decesul fostului comentator sportiv Cristian Ţopescu, precizând că generaţia sa îl aşează pe acesta “alături de momentele de glorie şi de marile victorii ale sportului românesc”.
“Drum bun Om Bun. Handbal, gimnastică, fotbal, canotaj, volei, atletism, echitaţie, olimpiade, campionate mondiale, cupe europene, toate marile victorii sportive ale românilor au fost însoţite de comentariile inegalabile şi vocea inconfundabilă a lui Cristian Ţopescu . Generaţia mea îl aşează pe Cristian Ţopescu alături de momentele de glorie şi de marile victorii ale sportului românesc . Drum bun către stele Om Bun”, a scris fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, pe pagina sa de Facebook.
Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a transmis, marţi, un mesaj de condoleanţe la moartea fostului comentator sportiv Cristian Ţopescu, precizând că nimeni nu va putea uita comentariile acestuia la evoluţia Nadiei Comăneci sau la titlurile olimpice ale lui Ivan Patzaichin.
“Cristian Ţopescu a părăsit stadionul vieţii. Un om memorabil, cu o familie frumoasă şi un adevărat profesionist. Nu putem uita comentariile sale la evoluţia Nadiei Comăneci la Jocurile Olimpice de la Montreal 1976, finalele de Cupa Davis între România şi SUA, titlurile olimpice ale lui Ivan Patzaichin la Moscova în 1980 şi multe alte momente excepţionale din istoria sportului românesc. General de brigadă în rezervă, a fost tot timpul alături de Armata României, devotat ţării sale. Dumnezeu să Te odihnească, Maestre!”, a scris ministrul Apărării, pe pagina sa de Facebook.
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a transmis, marţi, un mesaj de condoleanţe după decesul lui Cristian Ţopescu, precizând că vocea fostului comentator a spus povestea celor mai “frumoase momente din istoria sportului românesc”.
“Vocea care ne-a făcut cunoscute cele mai importante competiţii sportive din lume, vocea care ne-a spus povestea celor mai frumoase momente din istoria sportului românesc – vocea aceasta acum s-a stins. Domnul Cristian Ţopescu ne-a părăsit astăzi. Odihnească-se în pace!”, a scris Liviu Dragnea pe pagina de Facebook.
Partidul Naţional Liberal a trasnmis, marţi, un mesaj de condoleanţe după decesul lui Cristian Ţopescu, fostul comentator sportiv fiind ales senator PNL în 2008. “A fost o onoare pentru noi să-l avem coleg”, au transmis liberalii.
“A fost o onoare pentru noi să-l avem coleg în Partidul Naţional Liberal pe senatorul Cristian Ţopescu, a cărui amintire continuă să fie un reper pentru generaţiile tinere. Cei care l-au cunoscut au descoperit un om bun, cald, generos şi loial principiilor şi valorilor olimpice”, a transmis PNL într-un comunicat de presă.
PNL evocă şi momentele din istoria sportului românesc care rămân “asociate pentru totdeauna cu emoţia transmisă prin comentariile sale inconfundabile”.
“Vocea liberă a sportului românesc, iubită de milioane de telespectatori în vremuri întunecate pentru ţară şi în momente glorioase pentru eroii noştri sportivi, a marcat generaţii întregi de români promovând valorile fairplay-ului, onoarei şi patriotismului”, se mai arată în comunicat.
Primarul general al Capitalei a transmis, marţi, un mesaj de condoleanţe la moartea fostului comentator sportiv Cristian Ţopescu, Gabriela Firea precizând că e mândră că i-a înmânat titlul de cetăţean de onoare al Bucureştiului.
“S-a retras definitiv, la doar 81 de ani, generalul de brigadă în retragere Cristian Ţopescu, comandantul suprem şi onorific al „armatei” de ziarişti sportivi români, comentatorul legendar care a fost contemporan şi „on air” cu toate legendele sportului românesc din ultima jumătate de veac. Chiar dacă nu mai profesa gazetăria de ceva vreme, a continuat să inspire generaţiile de reporteri şi comentatori care i-au urmat, rămânând, până acum dar şi în continuare, un reper absolut al profesiei. În ce mă priveşte, sunt mândră că i-am fost colegă, la începuturile carierei mele în televiziune şi, mai ales, că i-am înmânat, în calitate de Primar General, titlul de Cetăţean de Onoare al Municipiului Bucureşti. Condoleanţe familiei şi un gând bun pentru toţi cei care l-au iubit şi apreciat. Dumnezeu să-l aibă în pază!”, a transmis primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

Urmărește-ne și dă LIKE:
0

1 Comment on "ADIO Cristian Ţopescu !"

  1. Thanks for telling your story, Rick.helpwithmath

Leave a comment

Your email address will not be published.


*