55 palestinienii morți și mii de răniți în confruntările de la granița Gaza-Israel; Zahal a atacat Fâșia Gaza (VIDEO)

 

Bilanțul confruntărilor dintre palestinieni și militari isrelieni la gardul de securitate dintre Fâșia Gaza și Israel a crescut de la 4 morți astăzi dimineață (luni) la 55 de morți și mii de răniți după-amiază, potrivit unor surse medicale din Gaza, cu puțin timp înainte de deschiderea oficială a Ambasadei american în Ierusalim. Forțele aeriene israeliene au lovit ținte Hamas în nordul Fâșiei Gaza.

40.000 de palestinieni s-au adunat de la primele ore ale diminetii în 13 comunități de-a lungul frontierei Gaza – Israel, înainte de ceremonia de deschidere a Ambasadei SUA la Ierusalim, pentru o zi care marchează, de asemenea, Nakba („catastrofă“, în arabă ) pentru palestinieni, termen folosit de Hamas și alte grupuri anti-israeliene, inclusivde Autoritatea Palestiniană, referitor la aniversarea declarației de independență a Israelului.
Cel puțin 55 de palestinieni au murit și peste 2.400 au fost răniți.
Aceasta este cel mai dur bilanț de la Operațiunea ”Bordura de protecție”, iar guvernul palestinian de la Ramallah s-a grăbit să acuze Israelul de „comiterea unui masacru”.
Soldații israelieni au lichidat teroriști palestinieni care încercau să planteze dispozitive explozive în zona Rafah, iar Forțele Aeriene israeliene au atacat 5 ținte ale organizației teroriste Hamas într-un centru de antrenament militar din nordul Fâșiei Gaza, după focuri trase aupra soldaților israelieni.

Șeful Statului Major al amatei israeliene, general – lcotenent Gadi Eizenkot a evaluat situația de securitate cu comandanții Diviziei din Gaza. Zahal nu va tolera deteriorarea infrastructurii de securitate și va asigura siguranța civililor israelieni.
Biroul purtătorului de cuvânt al Zahal a difuzat mai multe videoclipuri de la ciocnirile violente care au avut loc la frontiera cu Fâșia Gaza. (Anima News)

Urmărește-ne și dă LIKE:
0

Be the first to comment on "55 palestinienii morți și mii de răniți în confruntările de la granița Gaza-Israel; Zahal a atacat Fâșia Gaza (VIDEO)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*