Netanyahu a făcut dezvăluiri incendiare: Documente secrete iraniene conform cărora Theranul continuă să obțină armele nucleare

 

Primul ministru iraelian Benjamin Netanyahu a declarat luni, într-un discurs special la baza Kirya din Tel Aviv, că Iranul încă lucrează la achiziționarea de arme nucleare. Netanyahu a dezvăluit dulapuri de dosare care conțin, potrivit lui, 100 000 de documente obținute printr-o operațiune secretă – inclusiv informații despre programul nuclear iranian.
“Aceste dosare conțin informații incriminatoare, tabele incriminatoare și planuri incriminatoare”, a adăugat el. “Am împărtășit aceste informații cu Statele Unite și le putem garanta autenticitatea. De ani de zile, Iranul a ascuns de comunitatea internațională arhiva sa atomică secretă”, a spus Netanyahu.
El a menționat că remarcile sale ar dezvălui “documente nucleare secrete” și au fost deschise cu prezentarea declarațiilor anterioare ale președintelui iranian Hassan Rowhani și ministrului de externe Muhammad Jawad Zarif că nu intenționau să achiziționeze arme nucleare.
“Sunt aici să vă spun un lucru: Iranul minte”, a spus Netanyahu, care a vorbit în principal în limba engleză, pe motiv că a dorit ca comunitatea internațională să audă și să înțeleagă.

În timpul discursului său, Netanyahu a oferit prezentări care detaliază componentele proiectului iranian “Imad”, despre care a spus că a arătat că Teheranul “a mințit imediat când a spus că nu are niciun program de arme nucleare”. El a adăugat că materialele sunt toate o copie perfectă a originalului “care este acum într-un loc foarte sigur”. El a spus că Israelul intenționează să facă schimb de informații cu țările europene, precum și cu Agenția Internațională pentru Energie Atomică.
„În decembrie 2015, AIEA a emis un raport cu privire la aspectele militare ale programului nuclear al Iranului“, a adăugat el. „A fost o oportunitate pentru ca Iranul să fie onest și să actualizeze ceea ce se întâmplă cu programul. El a negat însă existența unui plan de a construi arme nucleare, dar și existența proiectului Imad“.

Potrivit lui Netanyhu, documentele dovedesc că acordul nuclear semnat cu puterile occidentale “se bazează pe minciunile iraniene și pe înșelăciunea iraniană”. El a adăugat că acordul, cel mai rău după el, “conferă Iranului un drum clar către un arsenal nuclear”. El și-a exprimat încrederea că este de așteptat ca președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, să ia o decizie săptămâna viitoare cu privire la acord, „facând un lucru bun pentru Statele Unite, Israel și pacea în lume“.
În ultimele zile a avut loc o intesă activitate politică pe axa Washington-Ierusalim, problema iraniană fiind în centrul discuțiilor. Duminică seară, Netanyahu a vorbit cu președintele american Donald Trump, care urmează să decidă săptămâna viitoare cu privire la problema menținerii țării sale în acordul nuclear semnat acum trei ani. Casa Albă a declarat că discuțiile dintre cei doi oameni de stat s-au axat pe diferitele amenințări din Orientul Mijlociu și pe acțiunile destabilizatoare ale regimului iranian.
În același timp, ministrul israelian al Apărării, Avigdor Lieberman, a petrecut week-end-ul la Washington și s-a întâlnit cu noul consilier pentru securitate națională, John Bolton, și cu omologul său, secretarul Apărării, James Matisse. (Anima News)

Urmărește-ne și dă LIKE:
0

Be the first to comment on "Netanyahu a făcut dezvăluiri incendiare: Documente secrete iraniene conform cărora Theranul continuă să obțină armele nucleare"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*