Israel / Ziua Memoriei – Netanyahu „Noi stăm împreună împotriva terorismului ucigaș care amenință să ne distrugă“

Comemorările care marchează Ziua Memoriei (Yom HaZikaron, în ebraică) și care au început marți seara în Israel, au continuat, miercuri, cu o ceremonie oficială la cimitirul de pe Muntele Herzl din Ierusalem.

La ora 11:00 precis, o sirenă a sunat timp de două minute în întreaga țară, toți israelienii oprindu-se pe loc, acolo unde se aflau în momentul respectiv, în memoria celor 23.646 soldați căzuți în lupte și a celor 3.134 victime civile ale terorismului.

În cadrul memorialului de pe muntele Herzl, ceremonia a continuat cu citirea Kaddish (rugăciunea evreiască care se citește în memoria celor decedați) de către Dani Kah Alani, al cărui fiu a fost ucis într-un atac mașină-berbec în timpul serviciului militar, pe 16 martie.
Cantorul armatei israeliene a continuat festivitățile cântând El Male Rahamim („Dumnezeu plin de îndurare”), o rugăciune care face parte din ritualul funerar evreiesc.
Primul ministru al Israelului, preşedintele statului, președintele Knessetului (Parlamentul), șefi de Stat Major și ai poliție au fost prezenți la ceremonie. Soldații și familii ale victimelor au fost, de asemenea, invitați pe Muntele Herzl.
Premierul Netanyahu și-a început discursul prin a aminti de fratele său Yonatan, comandant militar ucis în timpul Operațiunii Entebbe din Uganda, pe 4 iulie 1976.
Netanyahu a declarat că s-a întâlnit recent cu familiile celor doi polițiști de frontieră druzi uciși în timpul unui atac de pe Muntele Templului pe 14 iulie 2017.
Primul ministru a reluat în fața celor prezenți ceea ce i-au spus familiile Stawi și Shanan, ambele membre ale comunității druze: „Cei care mi-au ucis fiul, au vrut să distrugă existența noastră ca stat, dar acest stat va continua să trăiască cu ajutorul lui Dumnezeu. Cei care au venit să omoare, nu vor învinge niciodată”,
„Toți. evrei, druzi, creștini, musulmani, beduinii, etc. Toți, vom sta împreună împotriva terorismului ucigaș care amenință să ne distrugă, și împreună vom continua pentru a învinge”, a continuat Netanyahu, referindu-se la diversitatea originii victimelor războiului din Israel.
Primul ministru a reamintit, de asemenea, că statul evreu nu poate asigura durabilitatea fără „sacrificiul luptătorilor săi“, adăugând că țara a trebuit să-și apere existența cu fermitate și să fie un perete indestructibil în fața dușmanilor săi.
„Mulțumită morții în luptă a celor 23.646 luptători pentru Israel, suntem astăzi aici“, a continuat Netanyahu.
Primul ministru a urat, de asemenea, „o recuperare rapidă a răniților” și a promis să continue să investească toate eforturile “pentru a aduce în Israel pe cei dispăruți și prizonierii”, citând numele militarilor Oron Shaul, Hadar Goldin și Avraham (Avera) Mengistu.
La sfârșitul intervenția primului ministru al Israelului, mai mulți oficiali israelieni a depus coroane de flori în onoarea soldaților căzuți în luptă.
Imediat a fost intonat ”Hatikva”, imnul național al Israelului.
O a doua ceremonie în memoria victimelor civile ale terorismului, s-a desfășurat începând cu ora 13:00. Comemorarile dedicate Yom HaZikaron se vor închieia astăzi, miercuri, la căderea serii, când steagul israelian, în bernă de marți seara, va fi înălțat din nou pentru a celebra cei 70 de ani de existență ai statului evreu. (Anima News)

 

Urmărește-ne și dă LIKE:
0

Be the first to comment on "Israel / Ziua Memoriei – Netanyahu „Noi stăm împreună împotriva terorismului ucigaș care amenință să ne distrugă“"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*