Putin: Noi atacuri occidentale în Siria vor provoca ”haos”

 

După atacul de sâmbătă coordonat de către SUA și aliații lor, președintele rus Vladimir Putin a avertizat duminică că noi atacuri occidentale împotriva Siriei ar provoca „haos“ în relațiile internaționale.

Putin a subliniat în timpul unei convorbiri telefonice cu omologul său iranian Hassan Rohani că „în cazul în care astfel de acțiuni desfășurate cu încălcarea Cartei ONU, s-ar repeta, ele ar provoca în mod inevitabil haos în relațiile internaționale“, potrivit unei declarații a Kremlinului.
Conform aceleasți surse, cei doi lideri „au constatat că această acțiune ilegală erodează în mod semnificativ perspectivele unei soluții politice în Siria“.
Statele Unite, Franța și Marea Britanie au lansat sâmbătă atacuri concertate în Siria împotriva regimului lui Bashar al-Assad, la o săptămână după presupusul atac chimic din 7 aprilie în orașul sirian rebel Duma, atac atribuit forțelor guvernamentale.
Sâmbătă, Vladimir Putin a denunțat „cu cea mai mare fermitate“ atacurile occidentale pe care le-a descris ca fiind “un act de agresiune împotriva unui stat suveran care se află în prim planul luptei împotriva terorismului”. (Anima News)

Urmărește-ne și dă LIKE:
0

Be the first to comment on "Putin: Noi atacuri occidentale în Siria vor provoca ”haos”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*