Dezvăluire: Drona iraniană care a pătruns pe teritoriul israelian transporta material explozibil!

 

Armata israeliană a declarat că un studiu al dronei iraniene care a pătruns în spațiul aerian israelian în februarie, și care a fost interceptată de un elicopter Apache al armatei israeliene, transporta material explozibil și urma să efectueze un atac în Israel.

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a anunțat pe Twitter că în urma verificării traiectoriei de zbor și investigației operaționale privind dronă iraniană care a intrat în spațiul aerian israelian pe 10 februarie 2018, s-a stabilit că aceasta a fost încărcată cu explozibili și urma să provoace un atac în Israel.
Prin interceptarea dronei iraniene, elicopterele de luptă ale forțelor aeriene israeliene au împiedicat Iranul să efectueze un atac în Israel.
Drona a fost identificată și urmărită de sistemele israeliene de apărare până când a fost distrusă, eliminând orice amenințare.
Această dronă iraniană este considerată foarte avansată și a zburat aproximativ un minut și jumătate pe teritoriul israelian după trecerea frontierei israeliano-iordaniene.
Incursiunea a fost urmată de o lovitură de represalii a aviației militare israeliene, în timpul căreia doi piloți israelieni au fost răniți, atunci când avionul lor, un F-16 a fost doborât și s-a prăbușit în Israel. Din fericire, piloții au reușit să iasă din avion, unul fiind rănit grav iar celălat mai ușor.
De la acest eveniment, la ora transmiterii acestei știri, ambii piloți s-au vindecat pe deplin.
O săptămână mai târziu, premierul Benjamin Netanyahu a avertizat că Israelul va acționa împotriva Iranului, și nu numai împotriva aliaților săi din Orientul Mijlociu.
Ținând în mână o bucată din drona iraniană doborîtă, Netanyahu a declarat la Conferința de Securitate de la München: „Israelul nu va lăsa Iranul să treacă un laț în jurul gâtului nostru“.

Lunea trecută, o țintă militară legată de dronele iraniene, a fost vizată la baza T-4 din Siria.
Cel puțin 14 persoane au fost ucise, inclusiv patru “consilieri militari” iranieni.
Rusia, Siria, Statele Unite și Iranul au atribuit atacul Forțelor Aeriene Israeliene, dar Israelul a refuzat să comenteze incidentul.
Baza T4, situată în zona Homs, la nord de Tiyas, este o bază aeriană folosită de Iran de câteva luni.
Israelul susține că Iranul a folosit această bază pentru a permite decolarea dronelor aflate în dotarea sa (foto de mai jos).

Vineri, secretarul general al Hezbollah, Sayyed Hassan Nasrallah, a evidențiat că atacul israelian a deschis perspectiva conflictului dintre Israel și Iran: „Ei au comis o mare prostie și s-au angajat într-o confruntare directă cu Iranul“.
Fotografiile dronei iraniene evidențiază faptul că ea se aseamănă foarte mult cu o dronă americană care a fost doborât în ​​Iran în 2011.

Publicația americană ”The Aviationist” a raportat că drona a fost un model prezentat de Gardienii Revoluției în urmă cu doi ani, construită pe baza dronei de recunoaștere RQ-170 Sentinel de la Lockheed Martin.
Generalul Amir Ali Hajizadeh, din partea Forței aeriene și diviziei aerospațială a Gardienilor Revoluției, a declarat la vremea respectivă că modelul iranian „este mai ușor, mai rapid și consumă mai puțin combustibil decât sursa sa“.
Modelul iranian se numește “Bestia din Kandahar” din cauza activităților sale în Afganistan. (Anima News)

Urmărește-ne și dă LIKE:
0

Be the first to comment on "Dezvăluire: Drona iraniană care a pătruns pe teritoriul israelian transporta material explozibil!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*