Israel: O bombă a fost detonată lângă un buldozer militar; Forțele israeliene au atacat poziții Hamas în Fâșia Gaza

 

Un dispozitiv exploziv a fost detonat miercuri dimineață lângă un buldozer militar în timpul unor activități de construcție lângă gardul – frontieră dintre Israel și Fâșia Gaza. Nu au existat victime.

Dispozitivul a fost plasată pe partea palestiniană a gardului în timpul recentelor tulburărilor care au avut loc la această graniță.
Reacționând, armata israeliană a atacat mai multe ținte Hamas din Fâșia Gaza.
Într-un alt incident, o forță militară israeliană a tras focuri de avertizare în direcția mai multor palestinieni care se apropiau de gardul de securitate din sudul Fâșiei Gaza. După tirurile israeliene, palestinienii s-au întors în teritoriul palestinian.
Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a spus că Israelul „consideră Hamas responsabil pentru toate evenimentele care au loc în Gaza și care pornesc din enclavă, și nu va permite grupului terorist să transformă această zonă frontalieră într-o zonă de conflict“.
Cu trei zile în urmă, forțele israeliene au deschis focul în direcția a trei palestinieni, suspectați de tentativa de a încerca să trreacă gardul de frontieră din sudul Fâșiei Gaza, în Israel. Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a confirmat ulterior că militarii au deschis focul în direcția celor trei palestinieni, care au revenit în teritoriile palestiniene. Mass-media palestiniană a raportat că în zonă a avut loc un schimb de focuri.
Ulterior, s-a constatat că cei trei palestinieni plasaseră dispozitive explozive în apropierea gardului. Reacționând, în noaptea următoare, aviația militară israeliană a atacat o poziție militară Hamas în nordul Fâșiei Gaza.
“Armata israeliană nu va permite utilizarea cinică a civililor ca o acoperire a activităților teroriste împotriva civililor israelieni și forțelor militare, Și va răspunde la fiecare încercare teroristă de acest fel”, a menționat armata israeliană într-un comunicat. (Anima News)

Urmărește-ne și dă LIKE:
0

Be the first to comment on "Israel: O bombă a fost detonată lângă un buldozer militar; Forțele israeliene au atacat poziții Hamas în Fâșia Gaza"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*