Cisiordania: Un mort în ciocnirile dintre palestinieni și rezidenții unei așezări evreiești

 

Sâmbătă, un palestinian în vârstă de 21, din satul Urif, la sud de Șhem, a fost ucis în timpul confruntărilor dintre locuitorii așezării evreiești Yitzhar și palestinieni, în nordul Cisiordaniei.
Forțele militare israeliene au sosit la fața locului pentru a dispersa cele două tabere și în timpul confruntărilor, tânărul palestinian a fost ucis.
O anchetă este în curs de desfășurare.
Conform Ministerul palestinian al Sănătății, vineri, un alt palestinian a fost ucis de forțele israeliene în timpul ciocnirilor din Hebron, în Cisiordania.
Potrivit armatei, Mohammed al-Jabari, 24 ani, a fost împușcat mortal în timpul ciocnirilor cu forțele de securitate israeliene, în momentul în care el era pe cale să arunce un cocktail Molotov.
Conform sursei ministeriale palestiniene, bărbatul a decedat la spital din cauza rănilor. Potrivit Wafa, agenția oficială de știri palestiniană, al-Jabari era surdo-mut.
Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a precizat că ”ostașii au deschis focul asupra unuia dintre principalii instigatori care ținea în mână un dispozitiv incendiar”. Conform lui, a fost deschisă o anchetă. (Anima News)

Urmărește-ne și dă LIKE:
0

Be the first to comment on "Cisiordania: Un mort în ciocnirile dintre palestinieni și rezidenții unei așezări evreiești"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*