Tsiky BERGER COHEN: Andrea Păstârnac fără ministerul Diasporei, Israelul, încă, fără ambasador român

 

Vă amintiți de ambasadorul României pe care l-am avut până la sfârșitul lunii decembrie 2016, Andrea Păstârnac, care vorbea fluent ebraica?

La sfârșitul lunii decembrie 2016 a plecat în România și a fost numită ministru pentru Diaspora. Din acel moment aproape că nu a mai păstrat nici o legătură cu oamenii pe care i-a cunoscut aici, în Israel, și se spune că nici nu a fost receptivă la solicitările și întrebările israelienilor originari din România, deși mulți dintre aceștia sunt și cetățeni români cu domiciliul în străinătate, ea fiind, prin urmare, și ministrul lor.
Se spune că acest comportament al ei se datorează faptului că i-ar fi fost teamă să arate o legătură prea strânsă cu Israelul și cu evreii. Un comportament care m-a întristat foarte mult. Adevărul este că în perioada în care era ambasadorul României în Israel, am apreciat-o și mi-a plăcut de ea. Dar vorba aceea…tempi pasati!
Timp de un an a fost ministrul român al Diasporei, dar acum două zile a fost înlocuită. Nu știu ce funcția va avea.
Ceea ce mă surprinde și mă intrigă în același timp, este că de la plecarea ei în România, nu a fost numit niciun ambasador român în Israel, și aceasta este, trebuie să recunoaștem un lucru destul de ciudat și inexplicabil pentru noi, simpli cetățeni israelieni care iubim țara noastră de origine și pe români.
La urma urmei, avem relații diplomatice excelente cu România, relații care devin din zi în zi mai puternice, fiind marcate de importante vizite la nivel înalt, chiar în această perioadă în care România nu a avut niciun ambasador aici, în Israel.
Și uite așa, în acest Shabat ploios, cad pe gânduri și întreb: De ce, de peste un an, liderii români nu găsesc pe cineva care să servească drept ambasador aici?

Tsiky BERGER COHEN / Anima News

Tsiky Berger Cohen este inițiatoarea și lidera grupului israelian pe Facebook – ”Rădăcini românești” (Shorashim romanin), grup extrem de activ, care numără 27.500 membri.

3 Comments on "Tsiky BERGER COHEN: Andrea Păstârnac fără ministerul Diasporei, Israelul, încă, fără ambasador român"

  1. vai .DNA tsiki .cred ca aveti o memories scurt.ati uitat cat ati laudat .Acest ambasador pastarnak.?? my ma asteptam de d voastra la un asa articol…..

  2. Samuel Haimovici | 01/27/2018 at 7:08 pm | Reply

    Nu va mai saturati sa o pupati in fund pe femeia aia. Din cauza unor astfel de lingai a ajuns Romania in situatia dezastruoasa care e acum. Draga Nando, pana cand nu ai sa faci un portal serios n-ai sa reusesti. Promovand o nulitate care abia scoate doua vorbe in romana siteul tau nu va fi niciodata luat in serios. Cei care o cunosc pe semnatara articolului stiu ca abia intelege romana vorbita dar sa mai si scrie asa ceva. Pe cine crezi ca pacalesti?

  3. …din cate am fost informat sunt grave probleme la misiunea consulara romaneasca de la Tel Aviv ce persista inca de pe vremea persoanei in cauza. Am aflat ca exista cazuri cu oameni ce asteapta de ani de zile reprimirea cetateniei romane -oameni in varsta desigur, pentru a-si putea solutiona in instante chestiuni de patrimoniu cu statul roman. As fi incantat daca m-ati ajuta cu detalii!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*