Premierul israelian “dezamăgit” de poziția Indiei privind Ierusalimul (VIDEO)

Primul ministru israelian Beniamin Netanyahu, care a început duminică o vizită de șase zile în India, a declarat astăzi, luni, în timpul unui interviu cu ”India Today”, că a fost „dezamăgit“ de refuzul Indiei de a sprijini recunoașterea Ierusalimului drept capitala Israelului.
Cu toate acestea, el a precizat că nu va lăsa ca această „dezamăgire“ să afecteze vizita sa istorică în India. „Bineînțeles, sunt dezamăgit, dar cred că această vizită reflectă faptul că relația noastră merge înainte pe mai multe fronturi”, a declarat Netanyahu, referindu-se la votul Indiei la ONU, care condamnă recunoașterea de către SUA a Ierusalimului drept capitala Israelului.
În timpul acestui interviu, Netanyahu a promis de asemenea, că Israelul îi „va prinde“ pe asasinii unui cuplu de evrei uciși în 2008 în Mumbai, cuplu al cărui fiu îl însoțește în ă călătorie.
Netanyahu a subliniat de asemenea, „relație specială“, pe care o are cu omologul său indian Narendra Modi.
Liderul israelian a sosit duminică la New Delhi, însoțit de soția sa și o delegație de 130 de oameni de afaceri.

Reamintim că Israelul este un mare furnizor de echipamente militare pentru New Delhi, cu aproximativ un miliard de de dolari în valoare de echipamente vândute în fiecare an.
În timpul vizitei sale, care se va încheia la 19 ianuarie, primul ministru israelian se va deplasa și la Mumbai, unde se va întâlni cu vedete și regizori din industria de film indian.
El va participa la o ceremonie pentru a onora victimele atacurilor din Mumbai în timpul cărora un centru evreiesc a fost luat cu asalt în 2008, provocând moartea a șase persoane, inclusiv a unui un rabin și soției sale. (Anima News)

Urmărește-ne și dă LIKE:
0

1 Comment on "Premierul israelian “dezamăgit” de poziția Indiei privind Ierusalimul (VIDEO)"

  1. “Interesul poarta fesul” din ambele parti.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*