Mahmoud Abbas: “Israelul este un proiect colonial care nu are nimic de-a face cu evreii”

“Israelul este un proiect colonial care nu are nimic de-a face cu evreii”, a declarat duminică președintele Autorității Palestiniană (AP), Mahmoud Abbas, la o conferință din cadrul Consiliului Central al Organizației pentru Eliberarea Palestinei (OEP), al cărui lider este de asemenea.
Cei 120 de membri ai Consiliului Central al OEP s-au întâlnit la Ramallah pentru a discuta despre om ripostă la recunoașterea de către președintele SUA, Donald Trump, a Ierusalimului drept capitala Israelului, decizie care a provocat furia conducerii palestiniene și a înghețat contactele cu administrația Trump, excluzând-o în același timp din poziția sa de mediator în negocierile de pace în conflictul israeliano-palestinian.
După ce a criticat insistent absența Hamasului și Jihadului Islamic la această conferință, președintele AP a reiterat apoi decizia sa de a nu accepta ca administrația SUA să intervină în negocierile dintre israelieni și palestinieni, după anunțul din 6 decembrie.
“Trump a șters Ierusalimul cu un tweet”, a spus el. “Îi Spunem lui Trump că nu vom accepta planul său, afacerea secolului s-a transformat în eșecul secolului și le vom întoarce aceastăa palmă”, și-a manifestat Abbas revolta, referindu-se la oferta de pace americană.
“Spun că nu mai există Oslo, Israelul a pus capăt (acordurilor) de la Oslo”, a continuat el, adăugând că trebuie luate decizii pentru viitor în timpul acestei întâlniri.
“Ambasadorul SUA, David Friedman, este un colonist care se opune ocupației, este o persoană ofensator, iar eu nu voi accepta nici o întâlnire cu el”, a declarat liderul palestinian.
“Poziția noastră este să avem un stat palestinian cu granițele din 67, cu Ierusalimul de Est drept capitală și cu punerea în aplicare a deciziilor comunității internaționale, precum și o soluție justă pentru refugiați”, a reamintit el. (Anima News)

1 Comment on "Mahmoud Abbas: “Israelul este un proiect colonial care nu are nimic de-a face cu evreii”"

  1. mateiu basarabu | 04/20/2018 at 8:39 am | Reply

    Mahmoud Abbas este un rebut umanoid al mariajului parintilor sai!!!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*