Israel: A fost prelungită detenția lui Ahed Tamimi, adolescenta palestiniană care a lovit soldați israelieni

Un tribunal militar israelian a prelungit luni, timp de cel puțin două zile, detenția lui Ahed Tamimi, înainte de a decide miercuri dacă această adolescentă palestiniană implicată într-un video carea devenit viral, va rămâne sau nu în închisoare până la proces.
Ahed Tamimi, 16ani, este una dintre protagoniștii unui video în care apare alături de verișoara ei Nur, 20 ani, atacând doi soldați israelieni pe care-i lovește cu pumnii și picioarele, pe 15 decembrie 2017, în Cisiordania.
Imaginile au fost filmate în localitatea Nabi Saleh, în fața casei familiei Tamimi, în contextul protestelor palestiniene împotriva deciziei președintelui american Donald Trump de a recunoaște Ierusalimul drept capitala Israelului.
Ahed Tamimi, mama și verișoara ei au fost arestate pe 19 și 20 decembrie.
Ahed Tamimi a fost inculpată la 1 ianuarie de către justiția militară israeliană pentru douăsprezece capete de acuzare, legate de incidentul din 15 decembrie, dar și de acțiuni anterioare, precum atacuri cu pietre.
Procuratura a susținut în fața tribunalului militar din Ofer (Cisiordania) că ea să rămâne în închisoare până la proces, ceea ce ar putea însemna luni de detenție.
Avocata lui Ahed Tamimi, Gaby Lasky, a pledat luni, timp de două ore, pentru menținerea ei în arest la domiciliu.
În pledoaria sa, ea a susținut că Israelul ”a încălcat” Convenția internațională cu privire la drepturile copilului, care prevede, în special, că privarea de libertate a unui copil trebuie să fie o măsură de „ultimă instanță“ și „cât mai scurtă posibil“. Ea a respins, de asemenea, argumentele acuzării cu privire la pericolul reprezentat de Ahed Tamimi, amintind că, în ciuda vârstei tinere, ea este, ca și tatăl ei, o activistă cunoscută a cauzei palestiniene. “Cum să o consideri periculoasă când este cunoscută forțelor de securitate și nu a fost arestată niciodată”, pentru faptele ei dinainte de 15 decembrie, a întrebat ea.
Ahed Tamimi a intrat în sala de judecată fără cătușe, purtând un sacou brun de deținut, fiind păzită de un supraveghetor. Zâmbind, ea a șoptit în mod repetat la urechea tatălui ei, Bassem.
Palestinieni au lăudat-o și sprijinit-o pe Ahed Tamimi pe rețelele sociale, în timp ce israelienii au salutat impasivitate soldaților în incident. (Anima News)

2 Comments on "Israel: A fost prelungită detenția lui Ahed Tamimi, adolescenta palestiniană care a lovit soldați israelieni"

 1. constantin vultur | 03/18/2018 at 11:15 am | Reply

  Învățătura pe care o da părintele se vede in viața copilului, viața trăită în familie se reflectă asupra copilului.
  In cazul acesta este clar că familia palestiniană așa i învață pe copiii lor;la ură, violență.
  Fiecare va fi judecat de Domnul Dumnezeu, învățați pe copiii voștri să fie plini de Dragoste , să asculte de Domnul Dumnezeu și Cuvântul Lui .
  Fiți împlinitori ai Cuvântului.

 2. constantin vultur | 03/18/2018 at 11:18 am | Reply

  Departati-va de orce este rău, Pocaiti-va și fiecare să fie botezat în numele Domnului Isus Hristos.
  Intorceti-va la Domnul și Cuvântul Lui.
  Binecuvântat fie Domnul Dumnezeu lui Israel.
  Amin.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*