Hamas: Israelul responsabil pentru moartea unui palestinian cu picioarele amputate

 

Conform unui comunicat dat publicității luni de către gruparea teroristă Hamas, autopsia corpului unui palestinian cu ambele picioare amputate, a dovedit că moartea sa a fost cauzată de tiruri israeliene.
Ibrahim Abu Thouraya (foto), 29 ani , a fost ucis la 15 decembrie de-a lungul granița dintre Israel și Gaza. în timpul unui protest împotriva deciziei președintelui american Donald Trump de recunoaștere a Ierusalimul drept capitala Israelului.
Conform familiei sale, Thouraya și-a pierdut ambele picioare într-un atac israelian în Gaza, în 2008.
Într-o înregistrare video, făcută publică în ziua morții sale, îl vedem ținând un steag palestinian și făcând semnul victoriei în direcția soldaților israelieni staționate de cealaltă parte a frontierei.

Armata israeliană a anunțat la începutul acestei luni că va deschide o anchetă privind moartea acestui palestinian, dupa ce a pretins că nu este în măsură să determine dacă el a fost ucis de tirurile soldaților.
Ministerul Justiției grupării Hamas din Gaza, a anunțat duminică că trupul său a fost exhumat pentru autopsie. Lundi, o comisie afiliat cu Hamas, a declarat că bărbatul a fost ucis de Israel. Emad al-Baz, un membru al acestei comisii, însărcinată de obicei de Hamas pentru a investigarea crimelor pe care gruparea teroristă le impune Israelului, a declarat într-o conferință de presă, că „autopsia a arătat că glonțul a pătruns deasupra ochiului stâng și a rămas în cap“. El a spus că glonțul a fost tras de la 30 de metri, distanța care separa manifestanții de soldații israelieni.
În decembrie, Înaltul comisar ONU pentru drepturile Omului, Zeid Ra’ad Al Hussein, a declarat că a fost “cu adevărat șocat” de moartea lui Ibrahim Abu Thouraya și a cerut o investigație “imparțială și independentă”. (Anima News)

Be the first to comment on "Hamas: Israelul responsabil pentru moartea unui palestinian cu picioarele amputate"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*